Nega kose

TRI osnovna koraka…

Tajna zdrave i lepe kose, koja je dobro održavana i u savršenom stanju, je zasnovana na jednostavnom praćenju tri osnovna koraka: pranje, kondicioniranje i rekonstrukcija.

Šta je pranje?

Korišćenje dejstva osnovnih sastojaka šampona kako bi se otklonio višak masnoće koju luče lojne žlezde i sve vrste nečistoće kao što su: prašina, zagađenje, mirisi, ostaci stajling preparata iz kose i skalpa.

Dobar šampon mora da bude nežan, tj. ne sme da bude agresivan i da sadrži dermokozmetičke faktore koji poštuju prirodnu pH vrednost kože.

Šta je kondicioniranje?

Korišćenje regenerativnih faktora koji vraćaju i održavaju prirodno stanje kose, čuvaju i poboljšavaju njena prirodna svojstva: sjaj, mekoću, slobodu pokreta i teksturu.

Dobar regenerator se vezuje i ostaje na površini kutikule vlasi stvarajući omotač koji kosi daje glatkost i zaštitu čime olakšava oblikovanje.

Šta je rekonstrukcija?

Koriščenje faktora za obnavljanje da bi se popravili oštećeni delovi kose, kako spolja tako i unutra, da bi se kosi vratio lep i zdrav izgled.

Dobro pakovanje za rekonstrukciju mora kosi da obezbedi sastojke od kojih su sastavljene vlasi ( a koji su u vlasi oštećeni ili izgubljeni) i da osigura njihovo prodiranje duboko u korteks od čijeg kvaliteta zavise fizička i estetska svojstva kose.