Odaberite pravu boju

Poznato je da žene koje žele da naprave neku promenu u svom životu uglavnom počnu od kose. Frizura ili boja, tek da se napravi razlika.

Ukoliko nameravate da menjate svoju višegodišnju boju kose pogledajte nekoliko saveta koji će vam pomoći da ta promena bude uspešna i da budete u potpunosti zadovoljne.

Najbolje će vam pristajati plava boja kose ukoliko se pronalazite u dole navedenim primerima:

  • Kao dete ste imali plavu ili svetlu kosu, pa je verovatno da i danas imate boju kože koji odgovara svetloj kosi.
  • Imate mogućnosti i vremena da održavate boju. Održavanje plave boje kose nije jeftino jer zahteva redovno farbanje korena kose i upotrebu kvalitetnih proizvoda za održavanje boje.

Održavanje plave boje kose

Izbegavajte boje i proizvode za kosu koji sadrže alkohol jer on suši kosu i oduzima joj sjaj. Lakovi, gelovi i pene za kosu često sadrže alkohol pa prilikom kupovine obratite pažnju na njihov sastav. Najbolje je da koristite preparate na bazi voćnih kiselina, koji se nanose kao kolor šamponi.

Preterano izbeljivanje, odnosno platinasta kosa, ne stoji lepo svakoj ženi, a nije više ni u modi. Bolja varijanta je da prvo ofarbate kosu tako da ima zlatasti odsjaj, a zatim dodajte hladnije pramenove, što će vašoj kosi dati prirodniji izgled.

Ukoliko želite da posvetlite kosu za više od dve nijanse, idite kod frizera! Ako pokušate sami to da izvedete, verovatno ćete završiti sa kosom koja neće biti ravnomerno ofarbana.

Svetlija boje kose zahteva i adekvatnu šminku da biste izbegli izgled „freske“.

Plavušama se preporučuju tonovi boje breskve, kao i izbegavanje tamnih nijansi – umesto crne preporučuje se braon ili neustralna maskara. Jarki tonovi ruževa za usne se takodje ne preporučuju, ali ukoliko volite crveni karmin trudite se da uvek bude besprekorno nanešen i koristite ga samo uveče.

Lakme cosmetics vam predstavlja neverovatne plave COLLAGE CLAIR boje – spektar od devet specijalno plavih boja koje omogucavaju posvetljivanje kose za 4 do 5 nijansi bez blajhanja.

COLLAGE boje daju vašoj kosi vrhunski sjaj i postojanost i savršeno pokrivaju sede. Najbolje rezultate daje uz primenu LAKME COLLAGE HYDROX hidrogena…

Kao brineta ćete najbolje izgledati ukoliko se pronalazite u datim primerima:

  • Vaša prirodna boja kose je mišje smedja ili pepeljasta, pa će braon boja oživeti vašu kosu.
  • Ne želite da trošite mnogo vremena na održavanje boje. Oko smedje boje imate najmanje briga, jedino ako niste prirodno vrlo svetli. Boju takodje možete održavati sami kod kuće pa ćete izbeći česte odlaske kod frizera.
  • Kosa vam je oštećena i bez sjaja. Tamna boja kose najbolje reflektuje svetlo, prikriva uništene krajeve i minimalizuje tragove teških tretmana kojima je kosa bila izložena.

Održavanje smeđe boje kose

  • Uskladite nijanse boje sa načinom na koji ste ošišani. Ako vam je kosa iste dužine, neka i boja bude ujednačena i tamnija. Ako ste ošišani stepenasto, krajeve kose ofarbajte par nijansi svetlije, a ostatak kose neka ima svetlije i tamnije pramenove.
  • Brinete se mogu farbati kod kuće, ali povremeno posetite frizera. Kod kuće pazite na nekoliko sitnica – da biste izbegli boju koja vuče na narandžasto striktno pazite na jačinu hidrogena i dužinu držanja farbe na glavi. Ako mešate boje takodje vodite računa o količini svetlije nijanse koju dodajete u smešu za farbanje. Ukoliko želite li da vam kosa bude zlatno-smedja, pomešajte zlatnu boju sa prirodno smedjom a izbegavajte plave nijanse.
  • Izbegavajte lakove za kosu jer oni smedjoj kosi oduzimaju sjaj više nego ijedan drugi proizvod za oblikovanje frizure. Ako ne možete bez laka, nakon njega stavite na kosu malo silikonskih kapi.
  • Ako se odlučite za ekstremniju varijantu farbanja u boju tamne čokolade, najbolje je da odete kod frizera kako biste izbegli da postanete crnka. Jednom kada dobijete crnu boju vrlo ju je teško skinuti.

Smeđa boja kose omogućiće korišćenje tamnije šminke

Crnu maskaru slobodno nanesite u debljem sloju, a tamne, guste trepavice dobro će se uskladiti sa smedjom bojom. Oči ćete posebno naglasiti ako na njih nanesete sjajnu senku. Brinetama takodje odlično stoje „smokey eyes“. Brinetama koje imaju svetliji ten diskretno rumenilo i svetlucavi puder pomoći će da izgledaju što prirodnije…